Ja dat kan zeker! De manier waarop deze muziek gebruikt wordt is een vorm van muziektherapie. Dit is een effectieve methode waar al veel onderzoek naar gedaan is en wereldwijd succesvol wordt toegepast. Wil je hier meer over lezen, klik op de link naar een onderzoek (Engels) waaruit blijkt dat ontspannende muziek stress, angsten en hoge bloeddruk vermindert (link).

Een andere interessante video is van Dr. Lee Bartel die als neurowetenschapper bij de universiteit van Toronta onderzoeken heeft geleid m.b.t. de werking van muziek op het brein (o.a. bij Alzheimer) (link)

432Hz heeft te maken met de stemming van de instrumenten (A3=432Hz) De wereldstandaard stemming is 440Hz. Het verschil is dus maar 8Hz zou je zeggen. De geometrie van 432Hz trillingen op een wateroppervlak vertonen een duidelijker patroon ten opzichte van die van 440Hz.
Dit komt omdat de wiskundige verhoudingen in de natuur in balans zijn met 432Hz. De frequentie is dus beter voor ons brein en dat heeft een positieve uitwerking op ons lichaam.
Voor een uitgebreide uitleg kan je deze video bekijken: (video 01) of deze video (video 02)

Er zijn een aantal verschillen buiten de 432Hz wat deze muziek anders maakt.
• De muziek is speciaal gemaakt voor gebruik in samengestelde sessies.
• Lange akkoorden zorgen ervoor dat het effect van de 432Hz sterker is.
• Er zijn elementen in verwerkt die je gedachten afleiden waardoor je makkelijker kunt focussen op het inbeelden.
• De lengte van de muziek (gemiddeld rond de 5 minuten per track) zorgt voor voldoende afwisseling binnen een sessie.

Probeer het en je weet het! Je krijgt de eerste sessie GRATIS inclusief uitleg per email om je op weg te helpen deze manier van stressvermindering in je routine te krijgen. We zijn dagelijks bezig de effectiviteit van deze methode te verbeteren en te testen en tot nu toe behalen gemiddeld 7 van de 10 mensen een positief resultaat! Begin er vandaag nog mee!

In het kort: met minder chronische stress heb je een sterker immuunsysteem.

Iets langer: Bij een korte acute vorm van stress, bijvoorbeeld wanneer iemand in een levensbedreigende situatie komt waarbij je moet vechten of vluchten maken de hersenen twee soorten stresshormonen aan. Het ene heet adrenaline, en het andere heet cortisol. Samen vormen ze een gezonde combinatie die het immuunsysteem een korte boost geeft waardoor we alerter zijn, en zelfs wonden sneller helen. Dit soort stress is van korte duur, denk daarbij aan een aantal minuten. Bij chronische stress waar deze methode bij helpt spreek je van het type stress wat veroorzaakt wordt door onze gedachtes. We maken ons zorgen over onze huidige situatie en mogelijke toekomstige situatie, angsten, negatieve gedachtes. Elke keer zorgen die gedachtes dat onze hersenen het “kraantje” met cortisol laat druppelen. En in plaats van dat dit je immuunsysteem versterkt, zoals deze dat bij acute stress doet in combinatie met adrenaline, is dit juist heel nadelig omdat je immuunsysteem hierdoor verzwakt. Door tweemaal daags een relaxroutine in te bouwen in je dagelijks leven draai je dat kraantje met cortisol dicht. Doe je dit voor een langere periode gaat het steeds makkelijker en zal het kraantje niet zoveel meer druppelen.

Dat is heel normaal, sterker nog, het zou uitzonderlijk zijn als je meteen na de eerste of tweede keer al merkbare resultaten boekt! Het verschilt per persoon wanneer je voelt dat je stress langzaam minder wordt. Wat wel belangrijk is, is dat je het twee keer per dag blijft doen en er een gewoonte van maakt. Hoe vaker je het doet des te beter en makkelijker het gaat en voelt elke keer aan als een fijn warm bad.

Wanneer je wakker wordt wil je een prettige start van je dag, daarom begint de ochtendsessie rustig met een opbouw.

Hierna begint de energie in de muziek wat toe te nemen en eindig je met positieve energie om je dag goed te beginnen.

 

De avondsessie daarentegen heeft een andere functie. Na een drukke dag zit je hoofd vol impressies, gedachtes, misschien pieker je wel over bepaalde zaken.

De sessie begint met een sequence/melodie die het piekeren vrijwel onmogelijk maakt omdat onze hersenen het blijven volgen.

Na dit 5 minuten gedaan te hebben is je hoofd klaar om tot rust te komen, de tweede track zorgt voor de rust die je nodig hebt.

Daarna ben je eraan toe om verder in de juiste mindset te komen om in slaap te vallen. In de derde track zitten daarom ook elementen verwerkt die het in slaap vallen bevorderen.

 

Omdat de ochtendsessie en de avondsessie elk hun eigen uitwerking hebben, positieve energie voor de dag en slapen voor de nacht is het niet handig om ze door elkaar te gebruiken. De sessies zijn te herkennen aan het symbool op de cover (zon of maan) en aan de nummering van de sessies (oneven nummer is ochtend, even nummer is avond)

Deze methode van stressvermindering is gebaseerd op het inbeeldingsvermogen. Je lichaam reageert hetzelfde op je fantasie/dromen als op de realiteit. Wel eens wakker geworden nadat je een nachtmerrie had, badend in het zweet met een snelle hartslag? Het omgekeerde is ook een feit. Je kunt je hartslag ook omlaag krijgen door je in te beelden dat je ergens bent waar het mooi en vredig is. Tijdens dit proces stopt de productie van het stresshormoon cortisol wat normaal gesproken het immuunsysteem verzwakt. Neem als voorbeeld een strand… kijk naar het water, voel de warme zon op je huid, het zand tussen je tenen, het geluid van vogels, beeld je in hoe het zou ruiken. Hoe meer details je je kan inbeelden hoe beter!

In de ochtend een kwartier voordat je uit bed stapt om je dag relaxt te beginnen en in de avond een kwartier voor het slapen om je hersenen te kalmeren. Als je dit elke dag doet is het voldoende om er een aangename gewoonte van te maken om chronische stress te verminderen. Mocht je in een stressvolle periode zitten waarbij je behoefte hebt om dit overdag te doen is er niemand die je tegenhoudt. Weet wel dat dit geen paardenmiddel is tegen een stresspiek maar wel het algemene stressniveau lager kan houden om een stresspiek te voorkomen mits je er een gewoonte van maakt.

Door vol te houden en niet op te geven! Stress is de tegenstander die je hiermee gaat verslaan. Mocht het je bevallen kan je toegang krijgen tot meer muziek en tips zodat het je gaat lukken.

Ja, het effect is veel groter als je de muziek via een koptelefoon beluistert. De muziek is er speciaal voor gemaakt. Het stereobeeld is erop afgestemd en door het geluid direct via je oren binnen te laten komen is de ervaring ook intenser.  Zorg wel dat je de muziek niet te zacht of te hard hebt staan. Check je volume wat voor jou het meest aangenaam is.

Een koptelefoon waarbij je een goede representatie hebt van alle frequenties. Zeker met het weergeven van lage frequenties is dit belangrijk. Je kan bijvoorbeeld Beats By Dre gebruiken of een AudioTechnica ATH-M50X. Wil je liever een in-ear koptelefoon met oortjes omdat je dat fijner vindt liggen is de SONY MDR-XB50 AP aan te bevelen. Maar in principe volstaan de meeste kwalitatieve headphones wel.

Ja, we zijn dagelijks nieuwe muziek aan het produceren voor nieuwe sessies. Als je je hebt ingeschreven op de nieuwsbrief word je hier automatisch van op de hoogte gebracht!

Omdat een sessie is opgebouwd uit elementen die tot elkaar in verhouding staan en niet elke track heeft alle elementen in zich. Sommige songs zijn bedoeld om je gedachten die stress veroorzaken tijdelijk te onderdrukken en hebben elementen die je aandacht afleiden. Andere songs hebben juist de functie de verbeelding te stimuleren of je hartritme naar een meer relaxt en gezonder tempo te krijgen. Te veel van het één of ander gaat ten koste van de effectiviteit. De meeste telefoons kunnen ook niet meer dan één bestand selecteren om af te spelen. Het is ook een fijnere ervaring als je niet steeds op de afspeelknop hoeft te drukken tussendoor.

15 minuten is uiteindelijk genoeg wanneer het een gewoonte is geworden om te doen. Begin je hier net mee en moet je er nog aan wennen is het aan te raden twee sessies achter elkaar te doen per keer.

Een sessie kost €3,99 en is net als de gratis sessie een MP3-bestand van 15 minuten dat je op je telefoon kunt downloaden en zoveel keer kan gebruiken als je zelf wil. Betalen kan je veilig en simpel doen met iDeal via de app van je eigen bank.

Muziek die het inslapen bevordert in lange sessies is momenteel in de research/testfase.

Ja, deze zijn momenteel in de research/testfase met het doel om nog betere resultaten te krijgen vergeleken met het huidige aanbod online van andere producenten.

Meestal komen gedownloade bestanden terecht in je downloadmap. Kijk anders ook in de galerij onder audiobestanden.

Ja, dat is sterk af te raden. We willen je hier ook voor waarschuwen omdat er in de muziek elementen zitten die ervoor zorgen dat je aandacht wordt afgeleid. Draai deze muziek dan ook niet in de auto of op een andere manier dan voorgeschreven. Alle risico’s zijn voor je eigen rekening.

Share
Veelgestelde Vragen | 432ZEN