432ZEN Stressreductie Methode™
Stel je voor, minder stress in je leven…
Wakker worden op een relaxte manier en je dag goed beginnen.
Niet meer woelen en piekeren ’s avonds en heerlijk tot rust komen voor je in slaap valt.
Dat is het gevolg van de 432ZEN Stressreductie Methode™!

Wat is het precies?
Het is een vorm van muziektherapie, een effectieve methode die wereldwijd succesvol wordt toegepast, in combinatie met inbeeldingsvermogen.
De methode bestaat uit een ochtendsessie van 15 minuten om mee wakker te worden, en een avondsessie van 15 minuten voor het slapen gaan.
Het enige wat je hoeft te doen is de sessie naar je telefoon als MP3 bestand te downloaden en met koptelefoon/oortjes te beluisteren terwijl je met je ogen dicht op bed ligt.
Tijdens het luisteren laat je je meevoeren door de muziek naar innerlijke werelden die je in gedachten bezoekt. Je zal merken hoe meer je het doet, des te makkelijker het gaat en het zelfs als een aangenaam warm bad van geluid aanvoelt. Je lichaam ontspant zich en door dit dagelijks te doen train je je hersenen om in relaxmodus te gaan waardoor het een gewenning wordt.

Hoe het begon
Onze componist/producer R-CANE vertelt:  “Chronische stress is iets wat in ieders leven een rol speelt. Het is een patroon wat zich opdringt of we er wel of niet bewust mee bezig zijn. Hoge werkdruk, hectisch leven, verwachtingen, financiële stress, rouwverwerking, prestatiedrang, relatieproblemen, allemaal zaken waar we in zekere mate mee te maken krijgen.
In mijn geval was het de rouwverwerking van m’n vriendin in 2011 met wie ik trouwplannen had gemaakt. Ik lag ’s nachts soms uren te piekeren en kon moeilijk in slaap komen. Wakker worden na een paar uur slaap voelt ook niet geweldig. Als je dat een lange tijd achter elkaar doet vermindert je weerstand en ben je vatbaar voor verkoudheid, griep etc. Ik ben online gaan zoeken naar rustgevende muziek maar ik kon niets vinden dat echt goed werkte. Dit zette me aan om zelf te gaan experimenteren met muziek en geluiden waar ik wel rustig van werd. In de ochtend werkte dit prima maar in de avond lag ik nog steeds te piekeren. Mijn hoofd was niet rustig genoeg om in relaxmodus te komen. Na weken van testen had ik opeens de oplossing gevonden. Ik had een element verwerkt in de muziek op zo’n manier dat het vrijwel onmogelijk werd nog te kunnen piekeren omdat je brein het wil blijven volgen. De maanden daarop experimenteerde ik met geluiden en akkoorden die slaap bevorderend werken. Voor mezelf was dit op zich goed genoeg maar toen ik in aanraking kwam met het fenomeen 432Hz stemming heeft dat mijn ogen en vooral mijn oren geopend. Het rustgevende effect was merkbaar sterker geworden.”

Onderstaande afbeelding is de weergave van de trillingen van frequenties op een wateroppervlak.

“Zoals ik al eerder aangaf is chronische stress een patroon. Door twee korte relaxsessies van 15 minuten in mijn dagelijkse levenspatroon in te bouwen ben ik erin geslaagd mijn eigen algemene stressniveau omlaag te krijgen waardoor alles beter is geworden. Twee keer een kwartier per dag investeren in ontspanning heeft mij meer opgeleverd dan een lager stressniveau en een betere weerstand. Het wennen aan visualiseren helpt me bij het bedenken van nieuwe concepten omdat ik ze in gedachten al voor me zie. Het levert ook tijdwinst op omdat je veel efficiënter bent wanneer je relaxt werkt. Het positieve gevoel dat je eraan over houdt zorgt ook weer voor een oplossend denkvermogen zodat je aan zaken kunt werken die juist de stress ook veroorzaken. Mijn missie is om mensen te helpen chronische stress te reduceren door deze methode. Ik maak dagelijks nieuwe muziek zodat er straks voldoende sessies zijn om af te wisselen.”

De sessies heten Inner Worlds en zijn exclusief via onze website te downloaden voor €3,99.

Share
Stressreductie Methode™ | 432ZEN