BEKIJK ONZE UITLEGVIDEO

2 X 15 MINUTEN PER DAG, VAN JE RUST GENIETEN MET ONZE 432Hz MUZIEK

HET DOEL VAN DEZE CHALLENGE

    MINDER STRESS IN JE LEVEN

    WENNEN AAN DAGELIJKSE ONTSPANNING MET ONZE 432Hz MUZIEK

    JE PERSOONLIJKE RELAXBUBBEL CREËREN


WAT KRIJG JE VAN ONS:

    EEN OCHTEND- EN AVONDSESSIE

    HET 7 DAGEN RELAX CHALLENGE-SCHEMA

    TIPS EN INSPIRATIE IN EEN DAGELIJKSE E-MAIL

 

WAT HEB JE NODIG:

• EEN SMARTPHONE MET KOPTELEFOON/OORTJES

• EEN PLEK WAAR JE IN ALLE RUST KAN RELAXEN

 

ENKELE REACTIES OP ONZE SESSIES

“Geweldige ervaring! De ochtendsessie helpt me enorm om te kalmeren voordat ik de dag onder ogen zie, en ook om mijn doelen met meer duidelijkheid en optimisme te visualiseren. Aan de andere kant brengt de nachtsessie me helemaal tot rust, ideaal om te gaan slapen.”

Israel Soteldo
(Dirigent / Violist)

“Nog voordat ik mijn ogen open doe als ik wakker word draait mijn hoofd al overuren. Normaliter begin ik de ochtend met een geleide meditatie, totdat ik een tip kreeg over de ochtend sessie van 432ZEN. De heerlijke geluiden laten me rustig ontwaken en ik kan mijn dag met nieuwe energie beginnen.”

Carola Essers
(Ervaringsdeskundige)

“Ik kwam in aanraking met 432ZEN omdat ik op zoek was voor ontstressende muziek voor mijn traject met NAH lotgenoten. Je mind kan dingen loslaten wanneer je de 432 Hz tonen hoort en dat merk je aan je lichaam. Je wordt rustig en relaxt. Echt super!”

Carla Boone
(Stresscoach/trainer/ervaringsdeskundige NAH)

TIPS EN MOTIVATIE

Gedurende de challenge krijg je iedere dag van ons een e-mail met tips en inspiratie om verschillende dingen uit te proberen tijdens de sessies. Dit gaat je helpen om erachter te komen wat je fijn vindt om te doen en je persoonlijke relaxbubbel te creëren.

Hier alvast de eerste tip: Deel deze pagina met een vriend of vriendin en doe de challenge tegelijkertijd! Op deze manier kan je elkaar inspireren en ervaringen delen.

Share

 

HET SCHEMA

Wat is het doel van het schema? 

Het schema is om inzicht te krijgen in het effect van de 432ZEN sessies.

Verder kun je vastleggen welke dingen van positieve invloed zijn op jouw beleving tijdens de sessies, hiermee creëer je jouw persoonlijke relaxbubbel.

WAT KAN JE OP HET SCHEMA INVULLEN?

Dat bepaal je helemaal zelf! Ter inspiratie geven we je graag wat voorbeelden:

• Je stresslevel voor en na de challenge
• Afkruisen van de sessies
• Ervaringen en gevoelens tijdens jouw sessie
• Vorderingen
• Veranderingen
• Gebeurtenissen die je stresslevel beïnvloeden
• Omschrijving van je innerlijke wereld(en)
• Ideeën om te proberen voor een volgende sessie
• De invloed van onze tips op je relaxbubbel

Er is een schema om op je telefoon in te vullen en een versie om uit te printen.

 

HET VERHAAL ACHTER 432ZEN

Fabian ‘R-CANE’ Schlosser, de oprichter van 432ZEN, en creatieve duizendpoot op het gebied van muziek, film en kunst, vertelt over zijn achtergrond en hoe hij na een dramatische gebeurtenis in zijn leven, door zelfgemaakte ontspanningsmuziek uit een diep dal wist te klimmen.

Dagdromer

Het was 1984, ik was 12 jaar en wist al heel zeker dat ik mijn leven wilde wijden aan het maken van muziek. Zonder in genres te denken ervaarde ik het luisteren naar muziek voornamelijk als iets wat gevoelens en emoties bij mij losmaakte. Tijdens het tekenen, mijn andere passie, had ik een radio/cassetterecorder op mijn bureau staan waarmee ik muziek opnam en zo mijn eigen playlists samenstelde. Het leek of tijd niet bestond terwijl ik voor me uitkeek en geheel in mijn eigen wereld opging door de muziek. Vooral synthesizermuziek en rap spraken mij het meest aan en ik besloot zelf te gaan rappen. Een bandrecorder waarmee ik letterlijk een ‘loop’ maakte van een instrumentaal gedeelte van een plaat gebruikte ik om overheen te rappen. Een aantal jaren later vond ik muzikanten met synthesizers die me hielpen muziek te maken.

Dromen najagen

Ik sloeg een nieuwe richting in als 19-jarige rapper in een band. Hierdoor kreeg ik meer ervaring met het hele proces van muziek componeren, opnemen en mixen. Later ben ik mij ook meer gaan toeleggen op het produceren. Hoewel het podiumbeest in mij af en toe wel naar buiten kwam was er voor mij niets mooiers dan thuis in mijn eigen ruimte muziek maken en een bepaalde sound creëren die mij als producer kenmerkt.

Het was 1998, ik werkte inmiddels in een cd-winkel, iets wat ik als kind als mijn droombaan zag. Ik bracht een aantal singles uit waaronder een coverversie met een R&B/hiphop duo waarvan er een music video werd gemaakt. In Amerika werd er via agents zelfs interesse gewekt bij een major platenlabel die de single op een soundtrack wilde hebben. Een contract voor vijf albums lag klaar om getekend te worden. Er werd mij verteld dat ik ook met andere artiesten van het label kon gaan werken. Ik was mijn dromen aan het najagen!

Droom in duigen

Ik kreeg een verontrustend telefoontje van mijn manager: “De deal gaat niet door, ondanks dat we de juiste toestemming hebben gekregen van de uitgeverij gaat het management van de artiest niet akkoord met de uitvoering van de bewerking van het origineel. Het label wil het niet riskeren om de soundtrack uit de handel te moeten halen en zag dit als de springplank voor de carrière, zonder deze song dus geen deal!”
Mijn manager stond erop dat we het er niet bij moesten laten zitten en vond een top entertainmentadvocaat in Los Angeles. De onderzoekskosten waar ik geld voor moest lenen, om een eventuele zaak aan te spannen brachten mij in de schulden en ik was genoodzaakt de stekker eruit te trekken.

Ondanks de teleurstelling bleef ik bezig met het produceren van muziek, nu onder de naam R-CANE en ging zelfs meer experimenteel te werk door verschillende geluiden uit alledaagse voorwerpen te halen en die in de muziek te verwerken

Een aantal jaren later was ik uit de schulden en had ik naast mijn passie voor muziek ook de passie voor het maken van promotionele films ontdekt. Ik boekte succes door mijn eigen rapmuziek in de Hollywood film ‘The Tournament’ te krijgen.
Ik was gelukkig met mijn droomvrouw, waarmee ik trouwplannen maakte. Niets leek een mooie toekomst nog in de weg te staan.

Totdat het noodlot toesloeg: de vrouw met wie ik de rest van mijn leven samen wilde zijn kwam om het leven en ik zag mijn hemelse droom in een helse nachtmerrie veranderen.
De pijn en verdriet namen de overhand en ik kreeg van de huisarts medicijnen om het scherpe randje er af te halen, onder de voorwaarde dat ik het na drie weken zonder zou doen. In slaap komen was vrijwel onmogelijk en als ik eenmaal sliep, droomde ik van haar om vervolgens in de realiteit van een nachtmerrie wakker te worden. Ik moest iets anders zoeken binnen de drie weken die ik had om tot rust te kunnen komen en besloot het met rustgevende muziek te proberen.

Droommuziek

De muziek die ik vond, hielp mij niet echt: er zaten elementen in waar ik mij aan stoorde en die brachten mij uit het rustmoment en terug in het gevoel van stress. Dit was het moment waarop ik de beslissing nam om zelf ontspannende muziek te gaan maken. Ik begon met het uitzoeken van geluiden die mij een goed gevoel gaven. Het hele proces om met deze muziek bezig te zijn was op zich al een rustgevende ervaring. Ik had al snel een kwartier aan muziek, waar ik met koptelefoon naar luisterde, terwijl ik op bed lag, ‘s morgens net nadat ik wakker werd. Zo hoefde ik niet gelijk aan pijn, verdriet en stress te denken.

’s Avonds lag ik in bed met dezelfde muziek, maar mijn hoofd was zo onrustig dat ik daar gewoon dwars doorheen piekerde. Ik moest terug naar de tekentafel en iets bedenken om mijn hoofd rustig te krijgen. Door eindeloos te experimenteren met muziek in combinatie met de opgedane kennis van de interactie tussen brein en spierspanning, ben ik erin geslaagd! Ons brein blijkt afgeleid te kunnen worden door bepaalde elementen in te bouwen die het piekeren vrijwel onmogelijk maken. Zie het als een kat die achter het licht van een zaklamp aanrent, wanneer je ermee op de grond schijnt.

Terwijl ik me liet meevoeren door de muziek tijdens mijn sessies, gebruikte ik mijn inbeeldingsvermogen om op ontdekkingsreis te gaan in mijn innerlijke werelden.
Het visualiseren hielp mij daarbij ook extra om mijn aandacht van het piekeren weg te houden.

Tijdens mijn zoektocht naar de ultieme ontspanningsmuziek, stuitte ik op het fenomeen 432Hz stemming. Dit was 8Hz lager dan wat ik gewend was, maar het verschil was qua gevoel wel waarneembaar. Het voelde vriendelijker, zachter, natuurlijker en rustgevender aan. Dit was het missende stukje in de puzzel wat alles compleet maakte. De 432Hz stemming is vanaf dat moment de basis geworden.

Dromen komen uit

Nu ik de effectiviteit van de combinatie ochtend- en avondsessie aan den lijve had ondervonden, en daarmee mijn chronische stress omlaag kon brengen, wilde ik weten of dit ook voor anderen zo werkte. Hiervoor heb ik mensen binnen mijn vriendenkring en sociale netwerk gevraagd om het eens een aantal dagen te proberen.

De reacties die ik van ze kreeg waren zeer positief! Minder stress binnen een week door dagelijks ontspannen met mijn muziek. Zelfs mensen met slaapstoornissen, die van alles geprobeerd hadden, behaalde positieve resultaten. Dit spoorde mij aan therapeuten te benaderen en mijn methode voor te leggen. Na een week kreeg ik een positief antwoord, dat het wel degelijk effect had en het verzoek of ze de muziek in hun praktijkruimte mochten gebruiken!

Droomproject

Al het experimenteren had zijn vruchten afgeworpen. Door de feedback die ik kreeg besefte ik dat ik dit niet langer voor mezelf moest houden en ik hiermee een bijdrage kon leveren aan de mentale gezondheid van vele mensen.

432ZEN werd een feit en ik wist ook dat ik de muziek niet alleen wilde blijven maken.
Al gauw kwam ik in contact met Aura Rascón die met haar bansuri (fluit gemaakt van bamboe) echt je hart weet te raken. Kort daarna maakte ik kennis met Dymphi Peeters, die naast dat ze heel mooi ngoni en kora (West-Afrikaanse snaarinstrumenten vergelijkbaar met een harp) speelt een geweldige stem heeft waarmee ze intuïtief zingt en voice healing sessies verzorgt. Er zijn al een paar magische songs ontstaan.

Toekomstdroom

Ik wil voor 432ZEN unieke samenwerkingen aangaan met muzikanten/producers wereldwijd met een duidelijk doel: de soundtrack voor jouw dagelijkse relaxbubbel maken!

Mijn droom en missie is om iedereen te laten ervaren dat je een aanzienlijk minder stressvol leven kunt leiden wanneer je dagelijks ontspant met de muziek van 432ZEN en dit in je routine inbouwt.

Om mensen hierbij te helpen heb ik een doorlopende Relax Challenge van één week ontwikkeld waarmee je gelijk kunt beginnen. Je krijgt twee sessies gratis en een week lang dagelijks tips en inspiratie met een schema waarop je alles kunt bijhouden.

Naast de ochtend- en avondsessies voor de Inner Worlds reeks, waarbij mijn 3D-kunst onder de naam Fabian9 op de cover te zien is, komen er nog meer variaties zoals kortere sessies die je elk moment van de dag kunt gebruiken, binaural beats waarvan experts zeggen dat ze heel krachtig zijn. Er komen geleide meditaties voor mensen die daar veel waarde aan hechten, kortom: het creëren van je persoonlijke relaxbubbel en een gezonder leven, ligt hiermee nu binnen handbereik!

DE 432ZEN STRESSREDUCTIEMETHODE™

De ochtend- en de avondsessie hebben ieder een eigen missie

Onze muziek is de basis van je relaxbubbel en de structuur van de muzieksessies zijn op elkaar afgestemd en hebben ieder een ander effect.
De muziek van de ochtendsessie helpt je om ontspannen wakker te worden en geeft je positieve energie om je dag te beginnen.
De muziek van de avondsessie maakt eerst je hoofd rustig om te kunnen slapen.

Het eerste wat je doet als je voelt dat je ontwaakt, is je oordopjes in doen en je ochtendsessie aanzetten. Een ontspannen begin werkt als een filter voor de rest van je dag. Je maakt je niet druk over dingen die eigenlijk niet zo belangrijk zijn en je bent gefocust op zaken die er wel toe doen en daardoor zit je lekkerder in je vel.

SONG 1
De ochtendsessie begint rustig met een fijne opbouw waarbij je je kan inbeelden dat je in de natuur zit, kijken naar de opkomende zon met het geluid van vogels of kabbelend water op de achtergrond.
Voorbeeld: SUNRISE ft. Aura Rascón

SONG 2

Nu je wakker bent laat je je door de muziek meevoeren naar een andere innerlijke wereld. Bijvoorbeeld eeuwen terug in de tijd van oude beschavingen van de Maya’s. Je bent in het bos getuige van een ritueel ter ere van de natuur.
Voorbeeld: POPOL VUH ft. Aura Rascón

SONG 3

Het laatste gedeelte van de ochtendsessie geeft je wat positiefs mee. Dat kan bijvoorbeeld Inspiratie, zijn, energie of gemoedsrust.
Verhoog je frequentie door te visualiseren wat je wilt bereiken en je trekt alles aan wat daarvoor nodig is. Je bent klaar voor een dag waarin je de beste versie van jezelf kan laten zien!
Voorbeeld: LOVE OUT LOUD

De ochtendsessies zijn te herkennen aan hun oneven nummering en dit symbool  op de cover.

Het laatste wat je doet voordat je gaat slapen is de avondsessie aanzetten.
Na een dag vol indrukken heeft je hoofd het nodig om tot rust gebracht te worden.

SONG 1 

Aan het einde van de dag is je hoofd toe aan rust maar vaak lig je in bed nog te denken aan allerlei zaken die je bezig houden. Voor het slapen gaan is dat zeker niet handig. Je hebt iets nodig om het stemmetje van je geweten de mond te snoeren. Na jaren van experimenteren hebben we hiervoor een oplossing gevonden. We hebben een element toegevoegd in de muziek dat je brein net zo graag volgt als een kat dat bij een licht op de grond doet. Het mooie hiervan is dat je het piekeren zo goed als onmogelijk wordt gemaakt, maar je lichaam wel langzaam tot rust komt. Welke beelden krijg je bij het luisteren?
Voorbeeld: SATURATION

SONG 2 

Nu het scherpe randje van het piekeren weg is, dalen we iets verder af qua energie. Tijd voor wat rustigere klanken met een vleugje mysterie.
Voorbeeld: CHRONOS

SONG 3 

Na wat verder tot rust te zijn gekomen is het nu tijd om in een voorbereidend stadium van slaap te geraken. Beter bekend als de theta staat waarin je tussen het bewuste en het onbewuste afwisselt. In deze muziek zijn elementen verwerkt die het in slaap komen bevorderen. Laat hierbij al je gedachtes los en visualiseer dat je boven mooie gebieden vliegt en alleen maar observeert hoe mooi het is.
Voorbeeld: SOMNIUM

De avondsessies zijn even genummerd en te herkennen aan dit symbool op de cover

Ok, nu weet je wat je te wachten staat! Ga je de uitdaging aan?!

Share
DE 7 DAGEN RELAX CHALLENGE | 432ZEN